راهنمای کار با دستگاه جوش پلی اتیلن

راهنمای کار با دستگاه جوش پلی اتیلن

راهنمای کار با دستگاه جوش پلی اتیلن

 

ایمنی

  1. هنگام کار با دستگاه پلی اتیلن مراقب باشید تا دستان بین لوله‌ها گیر نکند (ترجیحاً از دستکش استفاده شود).
  2. از محکم شدن رنده در محل خود هنگام کار با آن مطمئن شوید.
  3. به‌علت حرارت زیاد اتو احتیاط نمایید تا دستتان به صفحه گرم اتو نخورد.
  4. قبل از استفاده از دستگاه روغن هیدرولیک آن را کنترل کنید.
  5. در صورتیکه ماده مذاب پلی‌اتیلن به دست چسبیده به هیچ وجه اقدام به جدا کردن نکرده و بلافاصله زیر آب سرد گرفته شود.
  6. در هنگام گرم بودن اتو مراقبت نمایید تا کابل مربوطه به صفحه گرم‌شونده اصابت ننماید تا احتمالاً باعث زخمی شدن آن نشود.
  7. پس از هر بار استفاده اتو را کاملا تمیز کنید.
  8. پس از استفاده شفت جک ها, کوپلینگ ها, سر جک و … را کاملا با گازوئیل و یا اسپری روان کننده ضد خورندگی تمیز نمایید.
  9. از کنار قرار گرفتن تیغه رنده تراش در کنار اجسام فلزی و ضربه خوردن به یکدیگر جدا خودداری فرمایید.

 

  -مقدمه مراحل جوشکاری لب به لب دستگاه جوش پلی اتیلن :

توجه دقیق به این مراحل و یادگیری آن برای جوشکاری و مجریان اهمیت فراوان دارد. استفاده صحیح از دستگاه زمانی میسر است که جوشکاران مراحل صحیح جوشکاری را بدانند و مقدمات اشاره شده در ذیل را به کار ببرند.

  1. به هیچ وجه جوش لب به لب دستگاه جوش پلی اتیلن نباید در هوای بارانی، برفی، بادهای تند، طوفان و سرمای شدید صورت پذیرد و اگر قرار است در چنین شرایطی اقدام به جوشکاری شود لازم است از چادر استفاده شود.
  2. اصولاً توصیه می‌شود فضائی که در آن جوشکاری صورت می‌گیرد دارای دمایی بالاتر از صفر درجه سانتیگراد باشد و لذا در صورتیکه دمای محیط زیر حد مذکور باشد استفاده از چادر و ایجاد دمای مناسب ضروری است.

3. در صورتیکه نیروی محرکه دستگاه جوش پلی اتیلن از طریق ژنراتور تامین می‌شود قبل از شروع جوشکاری لازم است مقدار سوخت ژنراتور کنترل شود تا از خاموش شدن ژنراتور در خلال عملیات جوشکاری پیشگیری شود. همچنین در صورتیکه نیروی محرکه دستگاه از طریق ژنراتور تامین می‌شود قسمت های مختلف دستگاه در صورت آسیب به دلیل نوسانات برق شامل گارانتی رستگارصنعت نخواهند شد.

 

مراحل جوش لب به لب پلی اتیلن

 

 

مرحله 1: لوله‌ها یا سایز اجزاء جوش در گیره‌های دستگاه جوش پلی اتیلن بسته می‌شود بدیهی است دستگاه بایستی دارای واسطه گیره برای سایزهای مختلف باشد و از طریق واسطه‌ها گیره‌ها کاملاً هم‌اندازه لوله مورد جوشکاری خواهند شد. در حدی گیره‌ها محکم می‌شوند که لوله‌ها کاملاً درگیر باشد و محکم کردن گیره‌ها بیش از حد می‌تواند به لوله‌ها آسیب وارد نماید. به منظور کاهش فشار کشش لازم است انتهای دیگر لوله‌ها روی تکیه‌گاه‌های مناسب قرار گیرد.

لوله‌های موجود در گیره‌های متحرک به‌وسیله پمپ هیدرولیکی حرکت داده‌ می‌شود و در حین حرکت آرام لوله، میزان فشار اعمالی از روی فشارسنج قرائت می‌شود تا فشار کششی مربوط به همان لوله مشخص شود و مقدار آن یادداشت می‌گردد. بدیهی است در صورتیکه دستگاه به مدت طولانی کار نکرده باشد لازم است چند بار گیره‌های متحرک عقب و جلو رفته تا روان شوند و بعد از آن فشار کششی یادداشت گردد. تعیین و یادداشت فشار کششی برای هر جوش لازم است، چون با توجه به عوامل مختلفی از قبیل نوع دستگاه، وزن لوله و غیره تغییر می‌نماید.

مرحله 2: به منظور برطرف کردن لایه اکسید روی لبه‌های دو لوله و ایجاد تطابق بین دو لبه لوله‌ها ضروری است که دو لبه لوله‌های مورد جوشکاری رنده شود. این عمل از طریق رنده مخصوص دستگاه جوش پلی اتیلن صورت می‌گیرد. رنده مذکور بین دو لوله در دستگاه قرار می‌گیرد و با اعمال فشار مناسب (در حدی که رنده تحت فشار زیاد قرار نگرفته و در جای خود نیز لق نزند) عمل رنده‌کاری صورت می‌گیرد.

سر لوله‌ها تا دیدن تراشه کامل از هر دو سر رنده می‌شوند. بعد از اینکه از دو سر لوله‌ها تراشه‌های کامل دیده شد فشار را می‌اندازیم و پس از جدا شدن دو سر لوله‌ها از روی رنده، آن را خاموش می‌کنیم. اگر به این ترتیب عمل نشود سر لوله‌ها ناصاف و پله پله خواهد گردید. یادآوری می‌شود در شروع رنده‌کاری اول باید رنده را روشن و سپس فشار را اعمال نمود.ضمناً به منظور جلوگیری از کنده شدن تیغه رنده بهتر است قبل از رنده‌کاری با یک پارچه تمیز سر لوله‌ها تمیز شود.

مرحله 3: رنده را برداشته لوله‌ها را لب به لب می‌نمائیم تا بتوانیم هم‌ترازی و فاصله بین لوله‌ها را کنترل نمائیم. پس از رنده شدن دو سر لوله‌ها به هیچ وجه مجاز نیستیم دست یا هر چیز مرطوب و آلوده‌ای را به سطوح مرطوب بزنیم. هم‌ترازی لوله‌ها حداکثر می‌تواند تا 10% ضخامت لوله‌ها باشد و در صورتیکه از این مقدار بیشتر باشد بایستی لوله‌ها از طریق روش‌های ذیل هم‌تراز  شوند :

  • سفت و شل کردن مهره‌گیرها
  • چرخاندن لوله
  • تنظیم تکیه‌گاه‌های دو انتهای دیگر لوله‌ها

در صورتیکه به منظور هم‌ترازی ، لوله‌ها در داخل گیره‌ها تغییر مکان داده شوند لازم است مجدداً عمل رنده کردن  صورت گیرد. حداکثر فاصله  بین دو سر لوله بعد از رنده کردن 5/0 mm است.

در صورتیکه به طور ناخواسته در این مرحله دست با سطوح رنده شده تماسی پیدا کرد باید از پارچه پنبه‌ای تمیز و آغشته به سیال مجاز (الکل اتیلیک سفید، آستون) استفاده کرد و سطوح رنده شده آلوده را تمیز نمود.

مرحله 4: دستگاه پلی اتیلن را از نظر اینکه لوله ها کاملا درگیر باشند واز جای خود در نروند و از نظر دما کنترل میکنیم . پس از حصول اطمینان، اتو بین دو لوله در دستگاه جوش پلی اتیلن قرار داده می‌شود و فشار را تا حد مورد نظر (فشار اعلام شده در جدول جوشکاری دستگاه به اضافه فشار کششی) افزایش می‌دهیم و صبر می‌کنیم تا ارتفاع در حد 1 تا 4 میلیمتر گردد . برای اینکه این ارتفاع  لبه برگشته لوله روی اتو کاملاً در خاطر بماند می‌توان ضخامت یک چوب کبریت را تداعی نمود. شایان ذکر است که به هنگام قرار دادن اتو حتی‌الامکان اتو را به لبه لوله ثابت نزدیک می‌کنیم تا بر اثر حرکت فک متحرک مدت زمان بیشتری لبه لوله دیگر با اتو تماس نداشته باشد.

مرحله 5: پس از ایجاد در حد مورد نظر فشار را می‌اندازیم، به‌طوریکه فقط دو سر لوله با اتو در تماس باشند.

قابل توجه اینکه لازم است فشار مشخص شده در جدول جوشکاری، رعایت گردد.

در این مرحله انرژی گرمائی در لوله نفوذ می‌نماید و بایستی تا تمام شدن مدت زمان جدول جوشکاری صبر کرد.

مرحله 6: پس از تمام شدن زمان نفوذ انرژی حرارتی، دو لوله را از روی اتو جدا کرده و عقب می‌کشیم و دقت می‌کنیم که اتو در حین برداشته شدن به دو سر لوله اصابت نکند. در صورتیکه به هنگام عقب راندن فک متحرک اتو به یکی از دو سر لوله بچسبد با زدن یک ضربه به آهستگی به دسته اتو در حالی که با دست دیگر آن را کنترل می‌کنیم اتو را از لوله جدا می‌کنیم. بعد از برداشتن اتو به سرعت لبه‌های لوله را به هم چسبانده و فشار را تا حد موردنظر (فشار اعلام شده جدول جوشکاری به اضافه فشار کششی) افزایش می‌دهیم. اعمال فشار مذکور نباید یک مرتبه و فوری صورت گیرد و لازم است در طول زمان جدول جوشکاری به اوج خود برسد. پس از اینکه فشار در این مرحله به اوج خود رسید اجازه می‌دهیم که دو لوله تحت این فشار به‌طور ثابت، در دستگاه باقی بماند و زمان معین شده در جدول جوشکاری سپری شود.

مرحله 7: پس از اتمام زمان سرد شدن اشاره شده در مرحله قبل، اکنون لوله‌های جوش داده شده را از دستگاه جوش پلی اتیلن خارج می‌کنیم و صبر می‌کنیم لوله‌ها طی زمان توصیه شده در جدول جوشکاری در کلمپ قرار بگیرد.

 

تعمیر و نگه داری

  1. برای طولانی تر شدن عمر دستگاه جوش پلی اتیلن پس از اتمام کار دستگاه را در جعبه مربوطه قرار دهید.
  2. در صورت استفاده نکردن از پرس فک ها را از پرس باز نموده و درون جعبه قرار دهید.
  3. پیچ فشار فک را باز نموده تا پرس در حال روان و بدون فشار بسته باشد.
  4. پرس و فک های مربوطه را در مجاورت خاک قرار ندهید زیرا باعث فرسایش سریع ترآن میگردد.
  5. فک های پرس را همیشه روغن کاری نموده و تمیز نگهداری نماید.
  6. سعی کنید پرس را همراه با فک های مربوطه با مواد روان کننده یا گازوئیل تمیز نماید.

 

برای خرید دستگاه جوش پلی اتیلن میتوانید به سایت رستگار صنعت مراجعه کنید.

 

رستگار صنعت

تلگرام رستگار صنعت

انواع دستگاه جوش پلی اتیلن با قیمتبهترین دستگاه جوش پلی اتیلنجوش لب به لب پلی اتیلنجوش لب به لب لوله پلی اتیلندستگاه جوش پلی اتیلن اتوماتیکدستگاه جوش پلی اتیلن پویا صنعتدستگاه جوش پلی اتیلن تمام هیدرولیکدستگاه جوش پلی اتیلن خریددستگاه جوش پلی اتیلن دستیدستگاه جوش پلی اتیلن دستی 160دستگاه جوش پلی اتیلن رتن کاردستگاه جوش پلی اتیلن روتنگراندستگاه جوش پلی اتیلن زاویه زندستگاه جوش پلی اتیلن سایز 1200دستگاه جوش پلی اتیلن سایز 250دستگاه جوش پلی اتیلن سایز 630دستگاه جوش پلی اتیلن فاضلابیدستگاه جوش پلی اتیلن کاج صنعتدستگاه جوش پلی اتیلن هیدرولیکدستگاه جوش لب به لبدستگاه جوش لب به لب پلی اتیلن استاندارد جوش لب به لبدستگاه جوش لوله پلی اتیلن شمسدستگاه جوش لوله پلی اتیلن گازدستگاه جوش لوله پلی اتیلن گازیروش کار با دستگاه جوش پلی اتیلنسازنده دستگاه جوش پلی اتیلنطرز کار دستگاه جوش پلی اتیلنقیمت خرید دستگاه جوش پلی اتیلنقیمت دستگاه جوش پلی اتیلن 160قیمت دستگاه جوش پلی اتیلن 250قیمت دستگاه جوش پلی اتیلن الکتروفیوژنقیمت دستگاه جوش پلی اتیلن پارس فیوژنقیمت دستگاه جوش پلی اتیلن پویا صنعتقیمت دستگاه جوش پلی اتیلن فاضلابیقیمت دستگاه جوش پلی اتیلن گازقیمت دستگاه جوش لب به لب پلی اتیلن
Comments (1)
Add Comment