8 تفاوت مهم جوش آرگون و جوش معمولی

تفاوت جوش آرگون با جوش معمولی باعث شده که از انواع روش‌های جوش برای موارد مختلفی استفاده شود. در جوشکاری دو قطعه به یکدیگر متصل می‌شوند. با توجه به جنس قطعات و نوع اتصال باید از انواع جوشکاری استفاده کرد. اگر شما بخواهید فرق جوش آرگون با معمولی را بدانید ابتدا باید با هر یک از این روش‌های جوشکاری به طور کامل آشنا شوید. پس از درک نوع جوشکاری می‌توانید تفاوت‌ها را بررسی کنید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

جوش معمولی چیست؟

جوش قوس الکتریکی یا معمولی یکی از رایج‌ترین روش‌های جوشکاری است که در صنعت استفاده می‌شود. در این روش، اتصال بین دو قطعه فلزی با استفاده از قوس الکتریکی برقرار می‌شود. برای انجام جوشکاری قوس الکتریکی، از یک دستگاه جوش و الکترود استفاده می‌شود. الکترود یا فنر جوش یک میله فلزی است که درون آن از ماده پُرکننده تشکیل شده است. هنگام جوشکاری، الکترود به قطعه کار نزدیک می‌شود و توسط جرقه برقی اتصالی قوس الکتریکی ایجاد می‌شود. این قوس الکتریکی بسیار گرم شده و باعث ذوب شدن فلز پایه و فلز پُرکننده می‌شود. با سرد شدن جوش، فلز مذاب متمایز می‌شود و به دو قطعه فلزی متصل می‌شود.
در طول عملیات جوشکاری، قوس الکتریکی باعث ایجاد گرما و ذوب کردن فلز پایه و فلز پُرکننده می‌شود. در عین حال، گاز محافظ در دستگاه جوش، پوشش الکترود را می‌سوزاند و از آن به عنوان محافظ برای سرد شدن برخی از گرماهای اضافی و ذوب نشدن فلز مذاب استفاده می‌شود. این گاز محافظ به صورت محلول در روکش الکترود وجود دارد و هیچ گاز خارجی دیگری به خط جوش تزریق نمی‌شود. جوش قوس الکتریکی به دلیل سادگی و قابلیت استفاده در شرایط دشوار از جمله دسترسی محدود، فضای محدود، وضعیت های بدون برق و پوشش الکترودها برای جوشکاری در فضای باز، به عنوان یکی از ابزارهای مهم در صنعت ساخت و ساز و تعمیر و نگهداری استفاده می‌شود.

جوش آرگون چه فرقی با جوش معمولی دارد

جوش آرگون چیست؟

در جوشکاری آرگون (TIG Welding) از گاز آرگون برای محافظت و پوشش خط جوش استفاده می‌شود. این روش به جوشکاری قوس تنگستن تحت پوشش گاز محافظ مربوط می‌شود و به دلیل استفاده از گاز آرگون جوشکاری آرگون نامیده می‌شود.جوشکاری آرگون به دلیل دقت بالا و قابلیت کنترل بیشتر بر روی فرآیند جوشکاری، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایای جوشکاری آرگون

  • نفوذپذیری عالی: جوش‌های تولید شده توسط جوشکاری آرگون دارای نفوذپذیری بالا و اتصالات محکم و بادوام هستند.
  •  تمیز بودن فرآیند: در جوشکاری آرگون، هیچ نیروی مکانیکی از طریق الکترود به خط جوش نیز نیست و بدین ترتیب خط جوش بسیار تمیز و بدون ذرات جوشکاری است.
  • کیفیت بالای جوش: به دلیل دقت بالا و قابلیت کنترل بیشتر جریان و حرارت در جوشکاری آرگون، کیفیت جوش تولید شده بسیار بالاست.
  •  استفاده در صنعت خودرو: جوشکاری آرگون در صنعت خودرو به خصوص برای جوشکاری قطعات حساس و دقیق خودروها استفاده می‌شود.
  •  قابلیت جوشکاری فلزات با دقت بالا: با استفاده از جوشکاری آرگون، امکان جوشکاری فلزات با دقت بالا و ضخامت نازک وجود دارد.

معایب جوشکاری آرگون

  • پوشش ضعیف گاز: جوشکاری آرگون تنها با استفاده از گاز آرگون انجام می‌شود و این بدان معنی است که پوشش گاز محافظ بر خط جوش ضعیف است.
  • خطرات برای سلامت: در صورت عدم رعایت نکات ایمنی و استفاده از وسایل حفاظتی مناسب، جوشکاری آرگون ممکن است به بروز بیماری‌هایی از جمله برونشیت و التهاب ریه منجر شود.

تفاوت جوش آرگون با جوش معمولی

تفاوت جوشکاری آرگون و معمولی چیست؟

جوش آرگون (جوش میگ) و جوش معمولی در برخی ویژگی‌ها با یکدیگر تفاوت دارند. به طور کلی، می‌توان این تفاوت‌ها را به شرح زیر بیان کرد:

  1.  نوع جوش: در جوش آرگون از جوش نقطه‌ای و خاص استفاده می‌شود، در حالی که جوش معمولی برای ایجاد جوش مداوم استفاده می‌شود.
  2. کاربرد: جوش آرگون بیشتر برای جوشکاری در محیط‌های تمیز و دقیق مناسب است، معمولاً در صنایعی مانند خودروسازی و هوافضا استفاده می‌شود. جوش معمولی برای جوشکاری فولاد نسوز، فولاد سبک و ورق‌های نازک کاربرد دارد.
  3. پیچیدگی یادگیری: جوشکاری آرگون پیچیده‌تر از جوش معمولی است؛ زیرا نیاز به مهارت و تسلط بیشتری در کنترل قوس و استفاده از تجهیزات دارد.
  4. الکترود مصرفی: در جوش معمولی از الکترود مصرفی که قطعه فلزی استفاده می‌شود، اما در جوش آرگون از الکترود تنگستن استفاده می‌شود.
  5. ترکیبات گاز: در جوش آرگون از ترکیب گاز تنگستن و گاز بی‌اثر (آرگون یا هلیوم) برای محافظت در حین جوشکاری استفاده می‌شود، در حالی که جوش معمولی از ترکیب فلز و گاز بی‌اثر استفاده می‌کنند.
  6. سرعت جوش: سرعت جوش در جوش معمولی بیشتر از سرعت جوشکاری آرگون است، زیرا در جوش معمولی از جوشکاری مداوم استفاده می‌شود.
  7. استفاده از سیم جوش: در جوش معمولی استفاده از سیم جوش (که معمولاً CO2 است) ضروری است، در حالی که در جوش آرگون این نیاز وجود ندارد.
  8. روش تأمین سیم جوش: در جوش آرگون، سیم جوش به‌صورت دستی و با سرعت کم تأمین می‌شود. در جوش معمولی از دستگاه جوشکاری و سیم جوش مداوم استفاده می‌شود.به طور کلی، این تفاوت‌ها نشان می‌دهند که جوش آرگون و جوش معمولی برای کاربردها و شرایط متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرند و هر کدام مزایا و محدودیت‌های خود را دارند.

سخن پایانی

ما در این مطلب تفاوت میان جوش آرگون و جوشکاری معمولی را برای شما به طور کامل بیان کردیم. با توجه به شرایط مورد نیاز شما باید از انواع جوشکاری برای اتصال قطعات مختلف استفاده شود. جوشکاری آرگون به دلیل مزیت‌های بیشتری که دارد در اکثر صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای خرید تجهیزات جوشکاری باید مجموعه‌ای را انتخاب کنید که اعتبار کافی در این زمینه داشته باشد و بهترین محصولات را به فروش برساند. رستگار صنعت بهترین گزینه برای شما محسوب می‌شود. با خرید از سایت می‌توانید اینورتر جوشکاری را با قیمت مناسب خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهید. برای ثبت سفارش خود هم اکنون از طریق همین سایت اقدام کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.